Poradnik rodzinny


Fasolka po bretonsku

Fasolka po bretonsku
Sk┼éadniki: 30 dag fasoli bia┼éej ÔÇ×Jasiek", 8 dag boczku, 5 dag cebuli, 5 dag t┼éuszczu, 2 dag m─ůki, 5 dag koncentratu pomidorowego, 15 dag kie┼ébasy serdelowej lub 2 pary par├│wek, s├│l, papryka, cukier

Fasol─Ö przebra─ç, op┼éuka─ç, zala─ç na kilkana┼Ťcie godzin przegotowan─ůzimn─ů wod─ů. Ugotowa─ç j─ů w tej samej wodzie, w miar─Ö potrzeby dolewaj─ůc wrz─ůtku. Boczek ugotowa─ç w niedu┼╝ej ilo┼Ťci wody. Cebul─Ö pokroi─ç w kostk─Ö, zrumieni─ç na t┼éuszczu na jasnoz┼éoty kolor. Doda─ç m─ůk─Ö, zasma┼╝y─ç, rozprowadzi─ç wywarem z boczku, doda─ç koncentrat pomidorowy, podprawi─ç fasol─Ö. Obran─ů z os┼éonki kie┼ébas─Ö i boczek pokroi─ç w kostk─Ö, wszystkie sk┼éadniki po┼é─ůczy─ç. Przyprawi─ç do smaku sol─ů, papryk─ů, cukrem, zagotowa─ç. Podawa─ç z ziemniakami.

Spis tre┼Ťci:
Wiadomo┼Ťci og├│lne
 Podzia┼é produkt├│w na grupy
 Dieta owsiana
 Jak d┼éugo gotowa─ç grzyby
Przetwory domowe
 Kapusta kwaszona
 Og├│rki kwaszone
 Og├│rki konserwowe
 Przecier pomidorowy
 Pikle
 Powid┼éa
Przek─ůski
 Pieczona dynia Hokkaido
Dania obiadowe
 Placki ziemniaczane
 Fasolka po bretonsku
 Pizza margarita
Słodki deser
 Czekolada domowa
Wina domowe
 Wino z czarnego bzu
 Wino ry┼╝owe

Pomoc Linki O Serwisie
O nas
Formularz kontaktowy
Poradnik domowy
Poradnik działkowca
Spryciarze
Polskie Składy Budowlane
Jak to działa
Reklama
Jak doda─ç strone
Copyright ┬ę poradnik-rodzinny.pl All Rights Reserved.